130 km/h-val, droggal a csomagtartóban menekült Grazban a rendőrök elől egy 25 éves férfi, egy ház állította meg

Hétfő este egy 25 éves sofőr 130 km/h-val menekült a rendőrök elől Grazon keresztül. A száguldás balesettel ért véget. A kocsiban kábítószert találtak a rendőrök.

A grazi férfi a Körösistraße egyik benzinkútjáról elhajtva először egy ott parkoló moped hátuljának ütközött. Miután a sofőr ellenőrizte a károkat úgy döntött, hogy visszaül az autóba és elmenekül.Egy járőr észrevette, majd szirénázva és kék villogóval üldözőbe vette az autót. Ahelyett azonban, hogy megállt volna, a 25 éves férfi rálépett a gázpedálra, és 130 km/h-s sebességgel a városközpont felé hajtott, írja az ORF Steiermark.

Egy ház homlokzatának ütközött

A rendőrök a férfi nyomába eredtek. Nem sokkal később a 25 éves férfi elvesztette uralmát járműve felett, és egy kerítésnek, majd egy ház homlokzatának ütközött. Az autó vezetője és utasa megtagadta az orvosi segítséget.

A vérvizsgálat eredménye még várat magára

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a grazi férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, azt már 2023 júliusában bevonták. A 25 éves férfi megtagadta az alkoholszondás vizsgálatot, ezért a grazi ügyészség vérvételét rendelte el – a vizsgálat eredménye még várat magára. Az utasa közepesen ittasnak bizonyult.

A jármű átvizsgálása során egy kábítószerkereső kutya két csomag kannabiszt talált. A 25 éves férfi ellen ezért több vád is felmerült.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük