135 ezer euró a Dunában: egy zavart, idős férfi szórhatta a vízbe a rengeteg pénzt

Száradnak az eurók a bécsi rendőrségen Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs

Száradnak az eurók a bécsi rendőrségen Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs

 

Fordulat történt a Dunából múlt szombaton kihalászott 135 ezer euró ügyében: hétközben arról szóltak a hírek, hogy bűncselekményből származnak a bankók. Több lap információ szerint egy balkáni bűnszervezet lehetett érintett az ügyben, a felröppent hírek szerint a pénzmosási ügy miatt keresett társaság süllyesztette a vízbe a pénzt, hogy megszabaduljanak a bűnjelektől.

A Kurier péntek délután aztán bejelentette: annak ellenére, hogy egy meg nem nevezett Alsó-ausztriai településen még őrizetbe vétel is történt az esettel kapcsolatban (a rendőrség nem szolgált bővebb információkkal erről a szálról), teljesen másról van szó. A lap internetes portálja úgy értesült, hogy a tanúvallomások alapján 80-90 éves, demens férfit keresnek, aki egy zsák tartalmát űrítette a Dunába – személye egyelőre nem ismert, a rendőrök keresik.

A rendőrség úgy nyilatkozott, a megtalált összeget a bécsi találtak tárgyak osztályának adták át további “ügyintézésre”. Az ORF szerint egy éve van a tulajdonosnak, hogy jelentkezzen az összegért. Egyelőre nem dőlt el, hogy indítanak-e nyomozást azok ellen, akik a rendőrség megérkezés előtt gyűjtöttek-e be a pénzből (ők sikkasztással gyanúsíthatóak), illetve a pénzért bejelentkező állítólagos tulajdonosok is bajba kerülhetnek – hiszen csalást követhettek el. (Kurier, ORF)

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük