30 kilométeres közlekedési dugó Bécsben: baleset bénította meg a reggeli csúcsforgalmat

Megadugó a reggeli csúcsforgalomban: az A23-as elkerülőn történt baleset miatt alig lehetett bejutni Bécsbe Fotó: ORF

Megadugó a reggeli csúcsforgalomban: az A23-as elkerülőn történt baleset miatt alig lehetett bejutni Bécsbe Fotó: ORF

 

Az utóbbi évek legnagyobb közlekedési dugója alakult a baleset nyomán, írja az ORF. Reggel három, konvojban haladó teherautó közül a középső az A23-es elkerülőn, az egyik munkaterület közelében kihelyezett betonelemekre hajtott, majd azokon átbillenve áttörte a két forgalmi sávot elválasztó korlátot, majd az oldalára dőlve még egy villanyoszlopnak is nekiütközött – és mindkét irányban megbénította a közlekedést.

A sofőr állapotáról ellentmondó hírek érkeztek, volt olyan portál, amely szerint töréseket is szenvedett, az orf.at szerint zúzódásokkal vitték kórházba. Ennél jóval nagyobb gondot jelentette, hogy a férfi beszorult a fülkébe, a tûzoltók egy órán dolgoztak, hogy ki tudják szabadítani. A teherautó rakományát, 14 tonna szárított marhatrágyát és tőzeget kézzel kellett átrakodni, majd csak ezek után tudták egy speciális daruval felállítani az összetört kamiont. A legfrissebb információk szerint délre sikerült felszabadítani a balesetet helyszínét.

A baleset miatt körülbelül 30 kilométeres dugó alakult ki Bécs körül a hétfő reggeli csúcsforgalomban, az A4-es (Hegyeshalom felől) már a schwechati repülőtértől beállt, az A2-en (Graz irányából) már Guntramsdorftól már alig lehetett haladni, de az A22-en is problémák akadtak. Az elterelésre használt útvonalakon is megállt a forgalom, így legalább másfél órás késéssel kellett számolni a reggeli órákban.

A baleset okait egyelőre a rendőrség vizsgálja, felmerült az is, hogy betonfalra hajtó kamiont egy másik teherautó kényszerítette váratlan manőverre, mondta az ORF-nek a hatóság egyik szóvivője.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük