50 euróval nyúlta a le kutyatulajdonost: álrendőr büntetett Oberwartban

A kurier.at beszámolója szerint a burgenlandi városban hétfőn este állította meg az egyenruhás közeg a kutyáját sétáltató 19 éves lányt és “kutyavezetői engedélyt” követelt tőle – a kért dokumentumra egyébként nincsen szükség a tartományban.

Mivel az eb gazdája – értelemszerûen – nem tudta a szükséges dokumentumot felmutatni, ezért 50 eurós büntetést kapott. A “mûzsaru” egy bankautomatához kísérte a nőt, megvárta a pénzfelvételt, majd átvette a pénzt és eltûnt.

Az igazi kollégái most próbálnak az 1,90 méter magas, közepes testalkatú férfi nyomára akadni, aki büntetőcédülát már nem állított ki, viszont egy szürke VW Passat kombival közlekedett –  a jármû oldalán a Polizei (rendőség) felirat fekete.

Az álrendőr a kék egyenruhát viselte, sapka, öv és vállszíj nélkül – a hatóságok várjak a bejelentéseket a hasonló esetekről.

 

A kurier.at beszámolója alapján szombaton este Bécsbe két francia diákot álíltott meg két civil ruhás férfi, magukat rendőrnek kiadva kipakoltatták az egyetemi hallgatók zsebeit, illetve a tárcákait. A nagy ijedtség után a két turista csak később vette észre, hogy a csalók az ellenőrzés címén az összes pénzüket ellopták.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük