Elakadt kirgiz kamion Burgenland

5000 kilométer után kétszer akadt el Burgenlandban a kirgiz sofőr

5000 kilométer megtétele után kétszer akadt Burgenlandban 40 tonnás teherautójával egy kirgiz sofőr, mindkét alkalommal a tűzoltók mentették ki – végül inkább elkísérték a főútig.

A vezetőt csütörtök este vitte egy lezárt földútra Deutsch Kaltenbrunn közelében a műholdas navigáció – a helyi tűzoltók beszámolója szerint, ezen nem tudott továbbhaladni, Rudersdorfba irányába ment volna tovább, azonban egy olyan mezőgazdasági utat választott, amely teljesen alkalmatlan arra, hogy súlyos teherautók közlekedjenek rajta.

Aludt egyet a rossz döntésekre

Amikor a gépkocsivezető rájött erre, a pótkocsis szerelvénnyel meg akart fordulni, közben elakadt a réten. Ekkor a sofőr úgy döntött, ott éjszakázik és csak péntek reggel hívott segítséget.

A helyi önkéntes tűzoltók csörlővel kihúzták a megsüllyedt teherkocsit a földútra, azonban a történet itt nem ért véget. A sofőr később valamiért tolatni kezdett, a pótkocsija árokba csúszott, így három óra múlva tűzoltók mehettek vissza csörlőzni. Ezúttal is kisegítették a teherkocsit, de ezúttal inkább elkísérték a főútig.

Fotó: Feuerwehr Deutsch Kaltenbrunn Ort/Facebook

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük