A melange a legnépszerûbb Bécs kávéházaiban

„Pincér, egy bécsi kávét legyen szíves!” – hangzik el naponta számtalanszor Bécs kávéházaiban. És nem ok nélkül. Amint a Bécsi Gazdasági Kamara felméréséből kiderül, e tradicionális bécsi intézmények vendégei még mindig a bécsi kávét részesítik előnyben, ha választaniuk kell az itallapról. A vendégek 29 százaléka dönt a fekete kávéból, langyos tejből és tejhabból álló kávéfajta mellett. 

Szorosan a sarkában a cappuccino végzett a felmérésben. A presszókávéból, forró tejből és tejhabból készülő kávéspecialitást, amelynek tetejéről nem hiányozhat a csipetnyi kakaópor, a megkérdezettek 28 százaléka választja.

A harmadik helyezettet, a tejeskávét – amit németül fordított kávénak (Kaffee verkehrt) is hívnak a sok tej miatt – a vendégek 18 százaléka részesíti előnyben. 

„A kávéházi kultúra ugyanolyan szervesen hozzátartozik Bécshez, mint az Óriáskerék vagy a Stephansdom. A bécsiek szeretik a kávéházaikat, a turistákat lenyûgözi ez a hagyomány, és most már hivatalos kedvence is van a kávéházak közönségének” – mondja a felméréssel kapcsolatban Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke.

Sok tej kevés kávéval és tejhabbal Fotó: Meinl

Sok tej kevés kávéval és tejhabbal Fotó: Meinl

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük