A síelés lassan luxusnak számít, de vannak lehetőségek a spórolásra

A síelés egyre inkább luxusnak számít. Ennek ellenére sok vorarlbergi lakos még mindig élvezi a síelés örömeit, és a helyi síparadicsomokban tölti szabadságát. A spórolásnak több módja is van: azzal lehet a legjobban takarékoskodni, ha kevesebbet járunk étterembe.

Jelenleg főszezon van Vorarlberg téli sportrégióiban. A sok külföldi vendég mellett sok helyi is itt tölti szabadságát. Michaela Berthold, a brandi Walliserhof ügyvezető igazgatója örömmel nyugtázza, hogy a vendégek száma nem csökkent. A foglalás ugyanannyi, amit tavaly, az árak azonban jelenleg elég magasak, emiatt nemcsak a helyiek, hanem más vendégek is kevesebbet fogyasztanak, írja az ORF Vorarlberg.

A saját síbérlettel rendelkező helyiek előnyben vannak

Az árak különösen a családok számára jelentenek problémát. A helyieknek azonban van egy előnyük másokkal szemben: általában már van síbérletük. Ráadásul az utazásra sem kell költeniük.

A hóviszonyok miatt többféle programmal készülnek

A völgyekben a hó hiánya nem zavarja a telelőket. Azok, akik ide jönnek pihenni, nem hétnapos napsütésre és 22 fokos vízhőmérsékletre vágynak, hanem tudják, hogy kiszámíthatatlan az idő: néha napos és meleg, néha felhős. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégek ezt tudják és elfogadják.

A bizonytalan hóviszonyok miatt az üdülőhelyek egyre több programot kínálnak. A vendégek már nem mennek minden nap síelni, keresik a lehetőségeket a kikapcsolódásra.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük