A viharos szél munkát adott a tűzoltóknak is

A szélvihar miatt hétfő reggelre mintegy 70 esetben riasztották a tűzoltókat Alsó-Ausztriában.

A legtöbb riasztás Bécs környékéről futott be a tűzoltósághoz, de a hivatalos közlemény szerint csak csak „enyhén” emelkedett meg a bevetések száma, olvasható az OE24 összeállításában.

Egy óriásplakát darabja az A2-es autópályán landolt

A Wiener Neudorfi Önkéntes Tűzoltóságnak (Mödling kerület) trükkös akcióval kellett megbirkóznia. A több mint 105 km/h sebességű szélben a Shopping City Süd (SCS) egyik reklámtáblája elszabadult. Ennek egy része a déli autópályára (A2) zuhant. A táblát végül hevederekkel rögzítették, mivel a széllökések miatt nem lehetett leszerelni.

A badeni járási Kottingbrunnban egy csarnok mintegy 400 négyzetméteres lemezfedésű tetőszerkezete szakadt be az éjszaka folyamán – közölte a helyi tűzoltóság.

A mödlingi tűzoltóság sajtóközleményében kidőlt fákról, meglazult transzparensekről és tetőlemezekről számoltak be.

Bécsben fém tetőt bontott meg a szél

Hajnali fél hat körül Bécsben, a meidlingi Michael-Bernhard-Gasse-ban megbontotta a szél egy fémlemezből készült tető egy részét, ezt is a tűzoltók biztosították.

A Schönbrunni kastélyparkban a Gloriette melletti területet biztonsági okokból lezárták a viharos időjárás miatt. Emiatt az állatkert oldalsó bejárata hétfőn egész nap zárva maradt, a többi bejárat használható.

Fotó: Freiwillige Feuerwehr Wiener Neudorf Facebook-oldala

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük