Akadozott a kártyás fizetés Ausztriában a nagy vásárlói roham miatt

Megfeküdt – ahogy az informatikusok mondják – a bankkártyás fizetési rendszer Ausztriában hétfőn, írta a kurier.at. Aki 11 és 12 óra között pénzt szeretett volna felvenni az automatákból vagy a pénztárakban plasztikkártyával akart fizetni, annak rengeteg türelmre volt szüksége. Mint kiderült, a nagy forgalmat nem bírta el a rendszer, hosszú sorok alakultak ki a kasszáknál a nagyobb bevásárló-központokban.

Nem terminálok hibásodtak meg, hanem a rendszer terhelték túl a bevásárlást az utolsóelőtti napra hagyó osztrákok, mondta el a portál érdeklődésére a bankkártya-társaság szóvivője. Percenként több mint 3000 tranzkaciót kellett volna lebonyolítaniuk az elfogadóhelyeknek Ausztriában, az intenzív terhelés pedig hosszabb-rövidebb zavarokhoz vezetett, ráadásul az elszámolást végző központ is a legrosszabbkor jelzett hibát. A beszámolók alapján a hitelkártyákkal nem volt probléma.

A helyzet délutánra normalizálódott, az üzemeltetésért felelős cég pedig emelt szintû ügyelettel készül december 24-én délelőttre, ami szintén magas forgalmú időszaknak számít a kereskedelemben.

A nagy roham azonban nem ér véget holnap, december 27-től ismét felpörögnek a boltok, szilveszterig várhatóan a karácsonyi forgalom ötödét könyvelhetik el az üzletek: sokan ugyanis kuponokat, ajándékutalványokat adnak karácsonyra, amelyeket aztán a tuladjonosok igyekeznek a lehető leghamarabb beváltani.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük