Alsó-Ausztria: a háztulajdonos (71) lelőtte az egyik betörőt

Lelőttek egy férfit, aki kedd éjjel egy würnitzi (Korneuburgi járás) házban rablás közben megtámadta az ott élő 50 éves nőt. A férje pisztolyt rántott és állítólag lelőtte a feltételezett betörőt. A sebesült férfit letartóztatták és kórházba szállították.

Három ismeretlen, álarcos férfi szerdán hajnali 1 óra körül betört egy würnitzi házba – erősítette meg a rendőrség a noe.ORF.at megkeresésére. A házban lakó házaspár kutyája jelzett, ezért az 50 éves nő lement megnézni, hogy mi történik. A földszinten állítólag brutálisan arcon ütötték a feltételezett elkövetők. A 71 éves férje egy pisztolyt vett elő – a nyomozók szerint legálisan birtokolja -, és a felesége segítségére sietett. A rendőrség szerint a földszinten rálőtt az egyik elkövetőre, de egyelőre nem tudni, hány lövést adtak le. Az egyik feltételezett betörő megsérült.

Két társa elmenekült

Másik két társa azonnal elmenekült a helyszínről. A sérült férfi is kijutott a házból, de az udvaron összeesett. A ház tulajdonosa hívta a mentőket, a rendőröknek végül sikerült a sérült férfit letartóztatniuk és kórházba szállítaniuk. A beszámolók szerint megműtötték, és már nincs életveszélyben. A rendőrség egyelőre nem tudott tájékoztatást adni a feltételezett betörő kilétéről.

Az 50 éves nőt, aki szintén megsérült a támadásban, ambulánsan kezelték a kórházban, és már haza is engedték. A nyomozás és a helyszínelés most is tart: jelenleg az ingatlanon lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemzik. A nyomozás további szakaszában azt is vizsgálják, hogy a 71 éves férfi önvédelemből lőtt-e.

A két feltételezett betörő hollétéről szerda reggel még nem volt információ. A rendőrség helikopterrel és keresőkutyákból álló csapattal is kutatott utánuk, sikertelenül.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük