Amerika Bécsben: nyolc rendőr tepert le egy férfit a Mariahilfer Strassén (Frissítve: hivatalos közlemény)

Négy rendőr kezdte az akciót, folyamatosan érkezett az erősítés és egyre nagyobb lett a tömeg Fotó: Facebook screenshoot

 

A Facebookra felkerült videóból nem derült ki, hogy miért vitte földre négy rendőr a férfit. (A heute.at úgy tudja, magát mutogatta, a kurier.at szerint pszichésen zavart volt, a rendőrségi közlemények között nem találtuk a beszámolót.) Nagyon hamar kisebb tömeg verődött össze, többen beszóltak a rendőröknek, hogy fojtogassák a földön fekvő embert, aztán újabb járőrök érkeztek, a végén már legalább nyolcan küzdöttek a lefogott személlyel.

Mi van, Amerikában vagyunk, kiáltotta oda valaki a zsaruknak, aki rendesen megharcoltak a férfivel – két közeg megsérült az akcióban.

A rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy az őrizetbe vett személy hihetetlen erővel küzdött, ám az eljárás kiváltó okát ő sem közölte, mindenesetre a különleges nyomozati cselekmények referense vizsgálja az ügyet.

Frissítés: a rendőrség kiadta a hivatlos közleményt az esetről. Eszerint a férfi egy 22 éves egyemista lányt bámult hosszasan az egyik kollégium előtt, majd le is szólította a fiatal nőt. ő tovább ment, aztán a Mariahilfer Strassén újra próbálkozott az illető, a hölgy pedig bement egy boltba, és telefonon hívta a barátait. Amikor azok megérkeztek, a férfi kiment a boltból az utácra, ahol a rendőrök igazoltatni próbálták, ám erre csapkodni kezdett maga körül és kiabált. Ekkor fékeztek meg – a többi már a videón is látható. A rendőrségi állásfoglalás szerint az ügyészség is vizsgálja a rendőrségi fellépést.

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük