Ámokfutás Ausztriában: összeveszett szomszédjával és gyerekekre támadt egy osztrák férfi

 

Frissítés csütörtök 9:20:

A Kleine Zeitung beszámolói szerint az egyedül élő, 52 éves férfi gyakran kereste a kapcsolatot a szomszédban élő 6 és 8 éves lánnyal, szóba elegyedett velük, fagylaltot vásárolt nekik. Ez nem tetszett a gyerekek apjának, és kifejezetten megtiltotta, hogy szóba álljanak a szomszéddal, aki ezt nagyon rossz néven vette és bosszút forralt. A két lány szerda este anyjával játszott a házuk előtt, amikor a támadó egy maga barkácsolta szúrófegyverrel rájuk támadt. A nagyobbik kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, édesanyja és testvére könnyebben sérült meg. Egy másik házban lakó férfi segített a segítségükre, gázpisztolyával háromszor is rálőtt a feldühödött támadóra, de az megsebesítette az alkarján. 

Szerdán írtuk:

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az oka a brutális tettnek, írta az orf.at a rendőrség beszámolója alapján, valószínűleg szomszédok közötti vita fajult tettlegességé. Az 52 éves férfi egy hegyes, szerszámhoz hasonló tárggyal (a közleményekből nem derült ki, hogy milyen eszközről volt szó, de szúrt és vágott sebeket is okozott vele) előbb a két kislányra, majd az anyjukra is rárontott, az egyik gyereket életveszélyes megsebesítette. A kiáltásokra felfigyelt a közeli házban lakó férfi, aki elővette gázpisztolyát és három lövést is leadott – a támadó szúrásaitól ő is megsérült a karján.

Az elkövető maga hívta ki a rendőröket azzal, hogy leszúrt egy gyereket, és azzal fenyegetőzött, további személyekre is ez a sors vár, erről már a Kleine Zeitung számolt be. A mentők és a járőrök mellett a helyszínre érkezett a rendőrségi kommandó területi egysége is, mert nem volt kizárható, hogy a férfi elbarikádozta magát a házban vagy valamelyik melléképületben, ám kiderült, hogy elmenekült a helyszínről. A hatóságok este helikopterrel is keresték az elkövetőt.

A 8 éves kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték a grazi kórházba. Testvére, anyja és a szomszéd férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük