Átjárók, ivókutak, sétálóutcák: elkészült Bécs első gyalogostérképe

Az első bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen elérhető Fotó: Stephan Doleschal / Mobilitätsagentur Wien

„A Gyalogostérképpel még a tősgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek” – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens az osztrák főváros első gyalogostérképének megjelenése alkalmából. 

Az osztrák fővárost 1:35.000 méretarányban ábrázoló térképen ugyanis nemcsak a sétálóutcák, gyalogosövezetek és fákkal szegélyezett árnyas sétányok vannak bejelölve, de titkos rövidítések is, amelyeken végighaladva rég elfeledett belső udvarokat, passzázsokat fedezhetnek fel újra a városlakók. A térkép segítségével olyan praktikus dolgokra is gyorsan választ találnak, mint hogy hol találnak ivókutat, nyilvános vécét vagy cipészt az útjuk során. Mivel a térképen a köztéri mûvészeti alkotásokat is bejelölték, így akár kulturális városnézésben is nagy segítség lehet.

Az első bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen hozzáférhető a polgárőrségnél és a városi információs központban vagy megrendelhető a bécsi Mobilitási Ügynökségnél a bestellungen@mobilitaetsagentur.at e-mail címen. (Compress) 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük