Ausztria: eltűnt egy magyar fiú a Murában szombaton Graz közelében

Mentési nagyüzem: több mint 70 tűzoltó kereste az elsodort fiút Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Feldkirchen

Mentési nagyüzem: több mint 70 tűzoltó kereste az elsodort fiút Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Feldkirchen

 

A Kleine Zeitung információ szerint a fiú nővérével és annak családjával kirándult Graz-Liebenau környékén. Az egyik étterem közelében aztán valószínűleg le akarta hűteni magát a melegben, és nadrágra vetkőzve egy lépcsőn belement a vízbe. A kamaszt azonban meglepte a sodrás, és az ár gyorsan elragadta a fiút, az egyik szemtanú látta, ahogy az úszni nem tudó fiú kapálózik a vízben, néhány méterre a parttól. Nővérének életttársa ruhástól vetette magát a vízbe, azonban nem tudta elérni a tinédzsert.

Az eset helyszínén a folyó 8 méter mély, a zavaros vízben a látótávolság gyakorlatilag nulla, ezt már a riadóztatott mentőegységek parancsnoka mondta a grazi lapnak. Több mint 70 tűzoltó, több csónakkal és egy helikopterrel kezdte meg a kutatást, azonban a sötétedés miatt fel kellett függezsteni a keresését.

A mentőakció vasárnap reggel folytatódott, ekkor már 9 búvár is helyszínre érkezett, azonban sem a merülések, sem a folyón végrehajtott kutatás nem járt eredménnyel, így vasárnap délután ismét felfüggesztették a kerést.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük