Ausztria jelöltje az Eurovíziós Dalfesztivál 2014 döntőjében: Conchita Wurst, a szakállas hölgy

Kállay-Saunders András Magyarország képviselőben bejutott az Euróvíziós  Dalfesztivál 2014 koppenhágai döntőjébe. Az osztrák jelölt a csütörtöki elődöntőben lép fel, Ausztriát egy szakállas hölgy, avagy a nőnek öltözött és sminkelt, a  Conchita Wurst mûvésznevû Thomas Tom Neuwirth képviseli – nem kicsit megosztva a szomszédos ország amúgy toleráns polgárait. 

 

Conchita Wurst Koppenhágában Fotó: Facebook

Conchita Wurst Koppenhágában Fotó: Facebook

 

Az 1988-as születésû fiatalember, a Felső-ausztriai Gmundenből 2006-tól több televíziós tehetségkutatóban is részt vett, Thomas Neuwirth néven. 2011-ben aztán Conchita Wurst (Kolbász) néven folytatta énekesi pályafutását, 2012-ben második lett az ausztriai Euróvíziós dalválogatón. Idén a német RTL-mûsorában (Auf High Heels duch Afrika – kb. Magas sarkúban Afrikán át)  szerepelt hölgyek  társaságában, majd az ORF ezúttal verseny nélkül az ő dalát jelölte az Euróvíziós  Dalfesztivál 2014 koppenhágai döntőjébe.

A jelenségre maga Thomas Conchita Wurst Neuwirth adta meg a választ egy tavalyi Kurier-interjúban. ebben elmondta, nem transzszexuális, Conchita Wurst egy mûvészfigura, akit ő kelt életre esténként – és már önmagában ez is mûvészet.

Arra a kérdésre, hogy vajon Conchita Wurstnak miért van külön életrajza kolumbiai és egyéb szálakkal, az énekes azt felelte, alteregójának is joga van a saját pályafutáshoz és az önálló élethez.  További kérdésekre válaszolva beszámolt arról is, hogy nem okoz pánikot, amikor megjelenik a női vécében, továbbá szeret sminkelni, legkevesebb 40 percre van szüksége ehhez, de általában 4 óra alatt készül el. 

Még több és friss információ pénteki beszámolónkban Conchita Wurst-ról.

Conchita Wurst végül az első helyen végzett a vasárnapi döntőben.

Conchita Wurst a csütörtöki elődöntőben lesz látható az alábbi dallal.

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük