Ausztria: Tirol után Alsó- és Felső-Ausztriában is erős viharok pusztítottak

Ohlsdorf környékén komoly károkat okozott a hétfő esti vihar Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Ohlsdorf

Ohlsdorf környékén komoly károkat okozott a hétfő esti vihar Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Ohlsdorf

 

Tirolban az elmúlt éjszakák pusztító viharait követően Günther Platter tartományi kormányfő a katonaság segítségét kérte. Hétfő délután a katonaság 250 tagja, 1200 tűzoltó és a vöröskereszt 40 munkatársa nyújtott segítséget a térségben lakóknak és gondoskodott a károk helyreállításáról. A mentési munkálatokban részt vett négy osztrák rendőrségi helikopter is, amelyeket eredetileg a kétnapos németországi G7-csúcstalálkozó alkalmából a térséghez közeli – a bajor Alpokban fekvő – Elmau kastélyszállóhoz vezényeltek.

Az esőzések különösen az Innsbruck közelében lévő Sellrain-völgy körzetét és az alpesi See im Paznaun települést sújtották. A falu mintegy húsz háza lakhatatlanná vált, és száz embert kellett kitelepíteni. A térségen átvezető utat (L13) néhány helyen elárasztotta a víz, az úttest több helyen beszakadt. A mezőgazdasági károk a hatóságok becslései szerint közel 1,2 millió eurót tesznek ki, a lakóházakban pedig több mint tízmillió eurónyi kár keletkezett.

Hétvégén és hétfőn Alsó-Ausztriában 1500, Felső-Ausztriában 1300 tűzoltót vetettek be a bajbajutottak megsegítésére. Felső-Ausztriában Wallern an der Trattnach körzetét sújtotta leginkább az ítéletidő. Alsó-Ausztriában Amstetten, Scheibbs és Melk térségét érintették az esőzések. (MTI)

Az Ohlsdorfi Önkéntes Tűzoltóság felvételei

Az Einsatzdoku oldal képsorozata Scheibbs környékéről.

 

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük