Ausztria: több mint 50 autó ütközött össze az autópályán Amstetten közelében

Több mint ötven jármû ütközött össze az autópálya mindkét oldalán Fotó: Önkéntes Tûzoltóság Oed

Több mint ötven jármû ütközött össze az autópálya mindkét oldalán Fotó: Önkéntes Tûzoltóság Oed

 

Vasárnap délután négy óra előtt pár perccel érkezett az első hívás a tûzoltókhoz, hogy a Bécs felé vezető sávban úgynevezett ráfutásos baleset történt. Már a bejelentés közben lehetett hallani az újabb ütközések és csattanások zaját. A Salzburg felé vezető oldalon több autós lassított, hogy megnézze mi történt, ebben a sávban is sorozatos karambolok történtek.

A beszámolók szerint több tûzoltóegység, mentők, két helikopter érkezett a helyszínre, és az autópályán rögtönzött irányítóközpontot alakítottak ki. A Bécs felé vezető oldalt sikerült először felszabadítani, a nyugat felé vezető sávok hosszabb időre zárva maradtak. A kurier.at adatai szerint tizenhárman sérültek meg, hárman súlyosan, közülük két személy helikopter vitt a linzi kórházba. A balesetek miatt komoly torlódás alakult ki az autópályán.

A késő esti összesítés szerint 65 autó ütközött össze, a Bécs felé vezető oldalon viszonylag hamar sikerült felszabadítani 2 sávot. Ellenkező irányban, Salzburg fele még fél nyolckor is teljes volt az útzár, végül fél tíz körül nyitották meg. A tömegbalesethez minden valószínûség szerint az vezetett, nyilatkozta az autópálya-fenntartó képviselője és a mentés vezetőjem, hogy az erős hózáporban hirtelen megromlottak a látási viszonyok, viszont a sofőrök nem csökkentették a sebességet.  Tavaly áprilisban St.Pölten környékén lepte a sztrádán autózókat egy hózápor,  akkor 40 autó ütközött össze,

Délelőtt az A3-as autópályán történt baleset Trumau környékén. Itt egy álló úttisztító autóba szaladt bele hat személyautó, a a sószóró jármû egy korábbi baleset helyszínét biztosította, amikor sorra beleütköztek a személykocsik – három személy sérült meg a sorozatos ütközésekben. Az einsatzdoku.at oldal beszámolói szerint délelőtt az A2-es autópály Wiener Neustadt környéki része különösen veszélyesnek bizonyult, több kicsúszásos baleset is történt, de szerencsére nem sérült meg senki. A gyorsforgalmi és főutakon szintén számos karambolhoz hívták a tûzoltókat és a mentőket, a képes beszámoló itt nyílik.

A Oed-i önkéntes tûzoltók felvételei az Amstetten környéki balesetről itt érhetőek el.

Az Amstetteni Önkéntes Tûzoltóság fotóit ezen a linken lehet megnézni.

 Fotó: Önkéntes Tûzoltóság Oed

Fotó: Önkéntes Tûzoltóság Oed

 

Több mint ötven jármû ütközött össze az autópálya mindkét oldalán Fotó: Önkéntes Tûzoltóság Oed

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük