Ausztriában is megjelent a covid és az influenza hibrid fertőzése, a flurona

Ausztriában is egyszerre mutatták ki a koronavírus és az influenza vírusát egy mintában, jelentette be szerdán a Bécsi Egyetem Virológiai Központja. Tekintettel arra, hogy a lakosság körében mindkét vírussal való fertőzések száma növekszik, várható, hogy az ilyen egyidejű fertőzések egyre gyakrabban fordulnak elő – áll a közleményben.

A múlt héten diagnosztizált első eset egy fiatal betegnél fordult elő, akit kétszer is beoltottak koronavírus ellen – legutóbb tavaly augusztusban -, ám influenza ellen nem kapott védőoltást. A nő köhögéssel és lázzal jelentkezett az orvosnál, és a mintában mind a SARS-CoV-2 Omicron, mind az A(H3N2) influenza RNS-ét kimutatták. A fiatal nőnél enyhe lefolyású volt a betegség, és időközben a láz és az egyéb tünetek is elmúltak – közölte a Bécsi Egyetem.

Mivel január első hete óta emelkedik az influenzás megbetegedések száma Ausztriában, a virológiai szakértők szerint feltételezhető, hogy a kettős fertőzések, amelyeket „flurona” néven is emlegetnek, most gyakoribbá válnak.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük