Ausztriai futball: 50 gól kellett volna a bajnoki címhez, végül 42-2 lett a mérkőzés

 

Az utolsó kör előtt a Breitenfurt és az Unterwaltersdorf is 56-56 ponttal állt, de az első helyen álló gárda gólkülönbsége plusz 90 volt, míg a másodiké csak 43. A zárófordulóban a breitenfurrtiak 2-0-ra  verték a Laxenburgot, míg a waltersdorfi egylet a Mödlinget fogadta, amely 25 meccs alatt 171 gólt szedett össze. Elvileg nem lett volna lehetetlen egy laza ötvenest gurítani nekik, de azért már csak időben sem egyszerű feladat.

Nos, az Unterwaltersdorf megpróbálta, a szünetben már 19-0-ra vezettek, a vége pedig 42-2 lett, ami még amatőr szinten is elég figyelemre méltó eredmény, így elmondhatják, még tíz találat és a Breitenfurt elé kerülnek,amely végül 92-es gólkülönbséggel zárt, míg riválisa 83-ra tornázta fel ezt a mutatót.

A meccsről beszámoló ligaportal.at megjegyzi, a Mödling tíz emberrel érkezett a találkozóra, az 50 éves elnöküknek és edzőjüknek, Michael Kanykának is pályára kellett lépni, mivel a csapat az egész szezonban létszámproblémákkal küzdött, és egy 23-0-s vereséget is összeszedett. Továbbá egész szezonban összesen 8 gólt lőttek eddig a meccsig, most viszont az egyik élcsapat ellen kétszer is betaláltak – a különleges találkozó az egész osztrák sajtót bejárta.

A ligaportal.at több érintettet is megszólaltatott.

– A játékosaim abban fáradtak el leginkább, hogy a gólok után visszasprinteltek a kezdőkörbe a labdával, hogy minél előbb folytatni tudjuk a játékot – nyilatkozta Michael Hartl, az Unterwaltersdorf edzője. –  Magam sem tudtam feljegyezni a  góllövőket, elvesztettem a fonalat, olyan gyorsan történt mindent. A csapatomat dicséret illeti az egész tavaszi szezonért, a 42 találatról pedig csak annyit, hogy azokat be kellett lőni.

–    Ez olyan volt, mintha Ausztria az Egyesült Államok ellen háborúzna, egyszerűen lerohantak bennünket – fogalmazta meg gondolatait Michael Kanyka, a Mödling elnöke, edzője és játékosa.  – Ennek ellenére bátran küzdöttünk, kivédtünk egy tizenegyest és két gólt is szereztük.  A létszámgondjaink miatt tízen kezdtük a meccset, végül kilencen maradtunk, ebben a  meccsben ennyi volt. 

–    Előbb végeztünk a mérkőzésünkkel és hallottuk az unterwaltersdorfi meccs állását – mondta Thomas Fehlner, a Breitenfurt edzője. – Mi ősszel úgy vertük a Mödlinget 23-0-ra, hogy szinte minden támadásunk góllal végződött, el sem tudom képzelni, hogyan tudtak 19 találattal többet kapni. Mivel nem tudtuk a pontos eredményt, voltak nehéz pillanataink, nem mertünk ünnepelni, de aztán kiderült, 42-2 nem volt elég az Unterwaltersdorfnak. Az az igazság, mi magunknak tettük nehézzé és izgalmassá a zárást az előző heti vereségünkkel, de úgy érzem, megérdemelten lettünk bajnokok.

– Ilyen eredményt utoljára utánpótlás-csapatot találkozóján láttam – nyilatkozta a mérkőzés játékvezetője, Kenan Koc. – A mödlingiek legjobb embere a kapus volt, legalább 15 alkalommal hárított gólhelyzetben, szóval akár 55-2-re is végződhetett végződhetett volna a meccs. Ami furcsa volt, hogy a vendégek tartalékcsapata teljes volt, míg az első együttes létszámhiányosan állt ki. Ezzel együtt nem láttam manipulációra utaló jeleket. 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük