Ausztriai havazás: több baleset történt az utakon, lavinaveszély Tirolban és Felső-Ausztriában

 

Ha karácsonyra nem is, de az ünnepek után megérkezett a várva várt hó. Szombat délutántól fokozatosan az egész országban havazott.  Alsó-Ausztriában az alsóbb rendû, illetve a magasabban fekvő utak nehezen járhatóak. Felső-Ausztriában, Linzben még szombaton csúszott patakba egy autó, a sofőr még azelőtt ki tudott menekülni a jármûből mielőtt az elsüllyedt. Salzburg tartományban 200 méteres szakadékba zuhant egy terepjáró, a 61 éves sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Neunkirchen környékén (Alsó-Ausztria) egy 21 éves vezető  csúszott meg jármûvével egy kanyarban, és fának csapódott.  Az autó totálkáros lett, a férfi súlyos sérüléssekkel vitték kórházba. Steiermarkban, az A2-es autópályán Steinberg és Modirach között több teherautó elakadt a havas úttesten.

Karintiában is több baleset történt,számos úton csak hólánccal közlekedhetnek a jármûvek. Tirolban, Zirl környékén csúszott le az útról és borult fel egy autó benne három utassal, az útfenntartók akadályozták meg, hogy a kocsi az Inn folyóba zuhanjon. A jármûben ülők nem sérültek meg a balesetben.

A vasárnap délutáni helyzetkép szerint a legtöbb hó az Alpok vonulatától északra, illetve Ausztria déli és délkeleti részen esett . Az év utolsó napjaiban hideg, téli időjárás várható, a hegyekben további havazással.  Felső-Ausztriában és Tirolban fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok.

 

Burgenland tartományi főnöke, Hans Niessl hólapátolás közben Fotó: Facebook

Burgenland tartományi főnöke, Hans Niessl hólapátolás közben Fotó: Facebook

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük