Ausztriai időjárás: havazás után ónos eső várható, majd vasárnaptól felmelegedés kezdődik

Rengeteg volt a baleset az utakon, a lakóautó két utasának szerencséje volt, megúszták a borulást Fotó:  Járási Tűzoltó-parancsnokság Baden

Rengeteg volt a baleset az utakon, a lakóautó két utasának szerencséje volt, megúszták a borulást Fotó: Körzeti Tűzoltó-parancsnokság Baden

 

Burgenlandban helyenként 10 centi hó esett, amire az autósok nem készültek fel, írja az ORF.  Bár a hókotrók szinte azonnal megindultak, több baleset is történt a jeges-csúszós utakon, de sérültekről nem érkezett jelentés.  A helyzet Oberwart, Güssing, Jennersdorf környékén volt legrosszabb , a B57-es úton, Güssing környékén a teherautó csak hólánccal tudtak közlekedni.

Szombat délután az S31-es gyorsforgalmi utat Oberpullendorf irányában le kellett zárni, mert Neutal után egy teherautó karambolozott.  Mattersburg és Eisenstadt környékén is baleset történt, ráadásul az esti órákban  ónos eső várható, ezért a hatóságok óvatosságra intik a közlekedőket.

 

Alsó-Ausztria

A tartományban szombat estig 71 baleset történt a hóesésben. Az A2-esen Leobersdorfnál egy autó lehajtott a sztrádáról, és a bozótba csapódott. A sofőr beszorult a roncsba, a tűzoltók szabadították ki, a mentés alatt két sávot le kellett zárni. Baden környékén két helyszínre vonultak a segítők, Trumau és Münchendorf között egy autó egy olsztónak vágódott, míg Altenmarkt an der Triesting és Weissenbach között egy lakóautó borult le az útról egy kanyarban – az utasok sértetlenek maradtak. Az A1-es autópályán is több karambol történt a havas, jeges úttesten.

Bécs

 

Bécset is elérte a havazás, csaknem 1000 munkás és 360 jármű dolgozott azon, hogy megtisztítsák a járdákat és az utakat. A hó azonban nem marad meg, vasárnaptól nyugati széllel felmelegedés kezdődik, kedden már 6-10 fok lesz napközben. (ORF)

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük