Ausztriai időjárás: januárra is enyhe időt ígérnek az előrejelzések, hóra várnak a síterepek

Síterep Ausztriában: egyelőre még várni kell a havazásra

 

Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) már hetekkel korábban arra figyelmeztetett, hogy a meleg ősz után decemberben és januárban is átlagfeletti hőmérsékletek várhatóak. Az előrejelzések alapján februárban jön némi ízelítő a télből, ami rossz hír a síterepeknek, ugyanis alig esett hó az elmúlt hetekben. Az ősz ugyanis kimondottan enhyének bizonyult, bizonyos régiólban nem is fagyott, a ZAMG 39 állomásán nem regisztráltak nulla fok alatti hőmérsékleteket, ami azért szokatlan Ausztriában, ahol az első fagyokra már szeptember-októberben lehet számítani. 

A mérések alapján egész 2014-ben melegebb volt az átlagosnál, egyedül az augusztus volt hûvösebb. A 2317 méter magasan fekvő Rudolfshütte melletti mérőállomáson egész novemberben mindössze 27 centi friss hó hullott – az elmúlt négy év átlaga 178 centi volt.  A ZAMG közlése szerint, ez volt a legmelegebb ősz, amióta 247 éve megkezdték a hivatalos méréseket. 

 

A wetter.at időjárási portál prognózisa szerint a karácsonyi ünnepek előtt és alatt tavaszias hőmérsékletek várhatóak Ausztriában, az jelzett 8-10 fok Róma vagy Barcelona átlagos decemberi értékeinek felel meg. 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük