Ausztriai lottó: 9,6 millió euró a tét, a főnyeremény esélye akkora, mint egy végzetes villámcsapásé

Hatot a negyvenötből: a főnyeremény esélye kicsi, viszont 9,6 millió euró a tét

 

Eddig nyolc alkalommal gyûlt össze ötszörös nyeremény (az osztrák lottót szerdán és vasárnap húzzák), amennyiben egyetlen személy nyeri meg a várhatóan 9,6 millió eurót, úgy rekordösszegre számíthat.  A játékot szervező társaság összegyûjtötte az eddig ötös jackpotok történetét.

 

Ötszörös halmozódások nyereményei
Húzás időpontja Nyeremény összege  Nyertesek száma Nyeremény/fő 
2008 9,8 millió euró 2 4,9 millió euró
2011. okt. 11 millió euró 2 5,5 millió euró
2012.aug. 9,4 millió euró 1 9,4 millió euró
2012. okt. 10 millió euró 2 millió euró
2013. jún. 9,2 millió euró 1 9,2 millió euró
2013. okt. 9,3 millió euró 3 3,1 millió euró
2014.júl. 9,6 millió euró 4 2,4  millió euró
2014. dec. 9,8 millió euró 2 4,9  millió euró

 

Az orf.at szerint annak az esélye, hogy egy személy vigye el a 9,6 millió eurót (2,880 milliárd forint) ugyanakkora, mint a halálos villámcsapásé: 1 a 8 millióhoz. A portál szerint ennyi pénzből 35 évig lehetne lakni a bécsi Sacher luxushotel elnöki lakosztályában (2 hálószoba, három márványkád, ingyen wifi, reggeli viszont nincs 7 390 eurós éjszakánkénti árban.) Vehetünk belőle 5 darabot a világ leggyorsabb kocsijából, a Bugatti Veyronból (darabja 1,65 millió euró – viszont egyszerre csak egyet tudunk hajtani), további elmondhatjuk, ki tudunk fizetni Ausztria legdrágább futballistájának, Aleksandar Dragovicnak a lelépési pénzét: a futballistát 2013-ban 9 millió euróért vásárolta ki élő, bázeli szerződéséből a Dinamó Kijev.

Amennyiben szerdán nem lesz nyertes, úgy az osztrák lottó 29 éves történetében először hatszoros főnyereményért lehet játszani a vasárnapi húzáson. Az állami lottótársaság szerint az újabb halmozódásnak nem túl nagy esélye, a tapasztalatok szerint a játékosok a lehetséges variációk mintegy háromnegyedét megjátsszák a szelvényeken. 

Egy korábbi írásunkban megkérdeztük a játékszervezőt arról, hogy volt-e már külföldi nyertes a játékban.

– Természetesen vannak külföldi játékosaink – mondta Günter Engelhart a Casino Austria és az Österreichische Lotterien kommunikációs vezetője -, sőt, akadt olyan is, aki megütötte a hatos találatot, igaz, akkor éppen nem volt halmozódás. Ahogy más országokban, úgy Ausztriában is a játékszervező állja az adóterheket, azaz a nyertes nettó nyereményt kap. Hogy az esetleges külföldi nyertesnek hazájában kell-e még adót fizetnie, az mindig az adott ország jogi szabályozásától függ. A társaságunk a pénzt mindig átutalással fizeti ki, a nyeremény nem vehető fel készpénzben.

 

 

 

Az osztrák lottótársaság weboldala.

 

Az online lottó- és egyéb játékok weboldala.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük