Ausztriai rajtaütés: háborúra buzdító iszlám szélsőségeseket vettek őrizetbe Bécsben és Grazban

A Bécsben, Grazban és Linzben hajnali négy órakor elkezdődött rendőrségi akciót a grazi tartományi bíróság rendelte el a belügyminisztérium belső információi alapján. Számos házkutatást tartottak, és őrizetbe vettek tizenhárom gyanúsítottat. Több esetben megerősödött a gyanúja annak, hogy fiatal muszlimokat szélsőséges szervezethez való csatlakozásra, illetve a szíriai háborús cselekményekben való részvételre buzdítanak.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint a modernkori Ausztria történetének egyik legnagyszabásúbb rendőri-titkosszolgálati akcióját hajtották végre. A belügyminiszter szerint a mûveletet csaknem egyéves előkészítő munka előzte meg. 

Az összehangolt akcióban stájerországi, bécsi, felső-ausztriai, karintiai, salzburgi, burgenlandi és alsó-ausztriai egységek csaknem 900 rendőr bevetésével vettek részt.

A Der Standard címû osztrák lap ugyanakkor úgy tudja, az osztrák hatóságok mindenekelőtt két embert, egy Mirsad nevezetû bécsi, valamint egy grazi prédikátort akartak kézre keríteni, akik fiatalokat buzdítottak az iszlám szent háborúra, a dzsihádra.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük