Ausztriai szélvihar halálos áldozattal

A hétvégi hidegfrontot kísérő 100 km/h-s széllökések komoly károkat okoztak és egy ember életét követelték. Vasárnap kora délután Bécsben (Wien-Donaustadt) egy letört, körülbelül 40 centiméteres ág, 10 méterről lezuhanva halálosan megsebesített egy 55 éves nőt, aki futni indult.

Az osztrák fővárosban számos helyre kellett kivonulniuk a tûzoltóknak, tetőket, kéményeket, állványzatokat bontott meg a vihar, fákat tört ketté, hirdetőfalakat döntött ki. Az A22-es autópályára két építési konténert sodortak ki a széllökések. 

A másik két tartományban is számos bevetésük volt tûzoltóknak. Styer környékén egy furgont taszított az Enns folyóba az erős szél, a sofőr sértetlenül megúszta a veszélyes szituációt. Alsó-Ausztriában Deutsch Harlau-ban egy istálló dőlt össze, maga alá temetve két lovat és egy szamarat – az állatokat állatorvos látta el, de életben maradtak.

Wiener Neudorf-ban egy cirkuszi sátor nem bírta az erős szélrohamokat, a vihar kitépte a rögzítést és teljesen tönkre tette a 25 ezer eurós ponyvát. Az ötödik generációs cirkuszi családnak nem volt biztosítása ilyen esetre.

 

Az összedőlt istálló Deutsch Harlau-ban

Az összedőlt istálló Deutsch Harlau-ban Fotó: einsatzdoku.at

 

Kidőlt fa a bécsi Prater parkjában

Kidőlt fa az egyik bécsi parkban Fotó: Twitter

A bécsi Ringen is pusztított a szél

A bécsi Ringen is pusztított a szél Fotó: Twitter

Az Enns folyóba sodort furgon

Az Enns folyóba sodort furgon Fotó: Freiwillige Feuerwehr Losenstein

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük