Az oroszok már a spájzban vannak: Salzburg környékén síel és mulat a középosztály.

 

 

 

 

 

 

Több sírégiót is valósággal megszálltak az oroszországi turisták, akik az ortodox karácsonyt (január 6-7.) töltötték ausztriai síterepeken. A vendégeket charterjáratok szállították az alpesi országba, írja a lap. Tavaly összesen 50 ezren érkeztek, a számuk 25 százalékkal nőtt, és átlagos 4,6 napot töltöttek el Ausztriában, jegyezte meg az újság.

 

Bad Gasteinben, a négycsillagos Elisabethpark az egyik főhadiszállásuk, a hotelt a moszkvai születési Szergej Szokolov vezeti, aki elmondta az újságíróknak, hogy január 4-én  264 orosz vendégük volt. A szálloda főnöke beszámolt arról is, öt láda Beluga vodkával (egy üveg 13 ezer forint itthon), ötven üveg Roederer Cristal pezsgővel (ára itthon fajtától függően 30-56-80-142 ezer forint), drága borokkal és megerősített személyzettel készült a rohamra. Az utóbbira azért volt szükség, mivel az orosz hölgyek szeretnek szépítkezni a síelés után. Egyedül az internettel adódott gond, mivel a vendégek annyi laptopot és iPhone-t használtak, hogy a hálózat nem bírta a terhelést.

 

A lap újságírója feltette a kérdést, hogy mit szeretnek az oroszok salzburgi síelésben. A válasz: Ausztriát, az ápres-ski-t (ami a síelés utáni szolgáltatásokat jelenti a bulizástól a wellnessig) és a gyümölcspálinkákat.

 

Az oroszokat jó vendégként tartják számon az alpesi országban, ugyanis más turistáktól eltérően szívesen költenek és nem kevés pénzt hagynak osztrák boltokban és hotelekben – de még a repülőtéren is. Ahogy arról a légikikötő szövivője beszámolt, hazautazó orosz látogatók a felszállás előtt a duty-free-shopokban még egyszer alaposan bevásárolnak. És már nem csak a szupergazdagok jönnek, tette hozzá a sajtófelelős, hanem a középosztálybeli családok is.

 

Az Elisabethpark Bad Gasteinben:  több a zdrasztvújtye, mint a Guten Tag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Elisabethpark Bad Gasteinben:  több errefele a zdrasztvújtye, mint a Guten Tag

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük