Autóval törték be a bécsi férfibutik ajtaját, majd drága ruhaneműkkel távoztak

Bécsi eset: kocsival törték be a butik ajtaját és drága ruhákat vittek el

10 hónapon belül harmadszor fosztottak ki divatáru-üzletet Bécs belvárosában ugyanazzal a nem túl finom a módszerrel: a lopott kocsit faltörő kosként használva betörték a bolt ajtaját és vittek, amit értek.

Az ORF beszámolója szerint a butik biztonsági kamerája szerint újév napján reggel fél hétkor tűnt fel egy kocsi az üzlet előtt, három maszkos, kapucnis személy szállt ki belőle és szemügyre vették a környéket. A sofőr aztán a lopott kocsival hátramenetben nekihajtott a bolt ajtajának és betörte azt. Nem egészen egy perc alatt a három elkövető összeszedte az árukat (nagy értékű férfi ruházat), majd elhajtottak. Az ORF összesítése ez volt a harmadik, hasonló módszerre elkövetett eset: tavaly áprilisban és októberben is kirámoltak ismeretlenek boltokat Bécsben, mindig vasárnap vagy ünnepnap csaptak le. Hogy ugyanazokról az elkövetőkről van-e szó, a rendőrség vizsgálja.

Gyorsan rámolták ki a boltokat

Október elején egy piros Fiat 500-assal törték egy férfibutik ajtaját hajnali fél négykor: egy járókelő észrevette őket, és a belvárosi rendőrök is meghallották a működésbe lépő riasztó hangját, de a tettesek villámgyorsan távoztak.

Áprilisban egy Renault Megane Scenic-et használtak, vasárnap kora reggel törték be vele az ajtót, összeszedték a holmikat és leléptek – a kamerák felvételei szerint akkor is hárman vettek részt a bolt kirámolásában. Az osztrák rendőrség sohasem közöl pontos összegeket, az áprilisi ügy kapcsán hatszámjegyű kárt (százezer eurós nagyságrendű) jelöltek meg.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük