Bécsi házrobbanás halálos áldozattal: kiengedte a gázt a lakásban, majd begyújtotta (videók)

Vasárnapi frissítés: A heute.at információ alapján a rendőrség szóvivője Adina Mircioane megerősítette, hogy az öt órával a detonáció után megtalált és elhunyt 19 éves férfi okozta a robbanást. A későbbi áldozat valószínûleg a gáztûzhely vezetéket vágta le, megvárta amíg a  gáz megtölti a lakást és begyújtotta. A mentőalakulatok az öngyújtóval a kezében találtak rá. A fiatal munkanélküli volt és szerelmi bánat gyötörte, baráti körében elterjesztette, hogy a szombat lesz élete utolsó napja.

Ami a sérültek illeti, ketten vannk még kórházban, köztük az esemény után nyolc órával megtalált 48 éves nő, akit egy üreg óvott a lezúduló törmeléktől. Az első hírek szerint nem szenvedett komoly sérüléseket, azonban kiderült, mégis nagyobb a baj, azonban az intenzív osztályon kezelt hölgy nincsen életveszélyben, nyilatkoztak a kurier.at-nek a kórház szóvivője.

 A tûzoltóság az estét, éjszakát az épület falainak megerősítésével töltötte, illetve a törmelék egy részét – a tetőcserepeket -. takarította el. A Mariahifler Strasse érintett szakaszát lezárták, két villamos (52 és 58) sem járt, a robbanás a felsővezetékben is komoly károkat okozott..

 

Szombati információk: 

Robbanás történt szombat délelőtt 10 óra után Bécsben a Mariahilfer Strasse és a Denglergasse sarkán található 3 emeletes épületben. A detonáció következtében a két felső emelet sérült meg, a tető egy része az utcára omlott és eltemetett egy ott parkoló gépkocsit. Az első rendőrségi hírek egyelőre néhány könnyû sérültről szóltak, dél körül keresőkutyákkal kutatták át az épületet, amelyet – meg nem erősített információk alapján – gázrobbanás rongált meg.

 

A tető egy része az utcára omlott a detonáció nyomán Fotó: news.at

A tető egy része az utcára omlott a detonáció nyomán Fotó: news.at

 

Kora délután a mentőalakulatok létrákkal és egyéb mûszaki eszközökkel folytatták a mentést az épületben, majd egy személyt emeltek ki a romok alól. A kurier.at információi szerint a 19 éves férfi nem sokkal később belehalt a sérüléseibe. Az eltemetett személyt egy keresőkutya találta meg, komoly erőket mozgósítottak a megmentésére, sikerült is lehozni az utcára, azonban az illető elhunyt az életveszélyes sérülései következtében.

Összesen tizenhárman kerültek kórházba, egy 50 év körüli nőt még keresnek a romok között. A robbanás okairól továbbra is feltételezések vannak, legvalószínûbbnek a gázrobbanást tartják.

Frissítés: szombat este, 8 órával a robbanás után a mentő csapatok megtalálták a 48 éves hölgyet, aki túlélte a robbanást, a sérülései nem súlyosak, a mentők kórházba vitték.

A kurier.at videója.

A környéken készült feltétel:

 

 

W24 felvétele:

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük