Bécsi házrobbanás: szerelmi bánat miatt engedte ki a gázt a későbbi áldozat

A kurier.at információi szerint hétfőn délelőtt már a statikus dolgoztak a szombati robbanásban súlyosan megsérült bérházban. Ahogy arról már beszámoltunk, egy 19 éves fiatalember öngyilkossági szándékkal kiengedte a gázt a lakásában, majd – véletlenül vagy szándékosan – berobbantotta az elegyet. Az épület két emelete, valamint a tetőszerkezete megsérült, a törmelék az utcára zuhant. A fiatal férfit sikerült élve kiemelni a romok közül, de kórházba szállítás közben meghalt. Egy középkorú hölgyet súlyos sérülésekkel szabadítottak ki a mentők, ő a körülményekhez képest jól van.

A hétfői adatok szerint a ház megsérült két, felső emeletét, valamint tetőszerkezetét le kell bontani és utána kezdődhet meg a felújítás. A lakók délelőtt térhettek vissza az otthonukba, hogy értéktárgyaikat magukhoz vegyék – a megmaradt részek stabilak, omlásveszély nincsen.

A rendőrség szóvivője, Adina Mircoane beszámolt az okokról: a 19 éves fiú nem tudta feldolgozni, hogy barátnője szakított vele, ezért kiengedte a konyhában a gázt, majd öngyújtóval robbanást idézett elő. A fiatalember az épület harmadik emeletén lakott, szombat reggel elbúcsúzott a Facebook-on keresztül barátaitól azzal, hogy eljött életének utolsó napja.

Gottfried Gögginger, a különleges mentők vezetője elmondta a kurier.at-nek, hogy a tûzoltókkal együtt, kötéltechnika alkalmazásával jutottak el súlyosan sérült férfihez. Egy óra alatt ásták ki a romok alól, ekkor még beszéltek az eszméleténél lévő, súlyosan sérült fiúval. Megtalálták az az öngyújtót is, amivel a fiatalember a robbanást előidézte. Sikerült hordágyon az utcán várakozó mentőautóhoz leengedni, azonban a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

A mentőalakulatok később rátaláltak még egy eltemetett sérültre, a 48 éves asszony egy dupla téglafal viszonylag megvédte, és 8 órával a robbanás után sikerült kiszabadítani. Szombaton az intezív osztályon ápoltak, aztán vasárnap már nem volt szüksége a kiemelt orvosi felügyeltre.

A kurier.at adatai szerint 2010 óta négy hasonló eset történt Ausztriában – ennyien akartak véget vetni életüknek ily módon.

A harmadik emeleten történt a robbanás Fotó: news.at

Az épület harmadik emeletén történt a robbanás Fotó: news.at

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük