Bikerunfest 2014: kerékpáros túra ausztriai tájakon

A Soprontól Sopronig két nap alatt megtett 180 km-es táv különösen az ausztriai hegyek közt tüntette el az őszinte mosolyt az indulók arcáról. A Schneeberg hegy lábától Horitschonon át vezetett az út hazafelé, gyakran kegyetlen 8 százalékos emelkedőkkel “cifrázva”. Az első napi legjobb teljesítményt  Somogyi László nyújtotta.

– Gyönyörû útvonalat jelöltek ki a szervezők, számomra minden új, nem bringáztam még erre. Látszik, hogy nem Magyarországon járunk, kitûnő az út minősége, mint ahogy a hegyek is  teljesen más kategória, mint otthon. Az hiszem ezek mind olyan csáberőt jelentenek, amik miatt komoly jövője lehet a Bikerunfestnek. 

Elterelt élmezőny

A 40 éves Somogyi lendülete a második napra sem fogyott el és elsőként ért célba. Pedig még azt a helyzetet is meg kellett oldania, hogy a 20 fős  élbolyban hajtókat elirányították. Egy idő után feltûnt nekik, hogy a beígért lejtők helyett egyre csak a hegycsúcs felé tartanak. Vissza a többiek után és  a záró motorost befogva a klasszikus túrázókat mind  elértek.

Szó szerint szédítő volt a táj, itt szerpentinek, ott emelkedők, míg nem Burgenland szőlői közt már kiengedhettek  végre a görcsökkel dacoló  izmok. A pihenőnél a terülj terülj asztalka körül (zsíros kenyér, lila hagyma, szőlőcukor, csoki, banán, alma) sokan inkább szidták, mint dicsérték Vozárt a sokak számára “barátságtalan”útvonal választás miatt.  “Holnap már senki sem ezt emlegeti, hanem boldogan újságolja a munkahelyén, milyen élményben is volt része és nekiáll beszervezni a kollégáit is a következő évi menetbe” – válaszolta a minden tekintetben sikeres Bikerunfest ötletgazdája és főszervezője. 

 

A zongoramûvésznő életmentő kerékpárja

 

A legjobb teljesítményt  Somogyi László nyújtotta, aki hosszú utat tett meg addig, hogy az elsőnek járó piros trikót magára ölthette. 

– Egy éve szedett ki a mentő a sorból az autópályán, a kimerültség, a stressz terített le. Választhattam a gyógyszerek és a sport között. A feleségem a tajvani születésû, Magyarországhoz is szoros szálakkal kötődő zongoramûvésznő, Hsin-Ni Liu, aki rövidesen szerepel az M1 Virtuózok címû adásában is. Nos, abban a döntésében, hogy egy kerékpárral lep meg, nem játszott közre a zene, sokkal inkább az, hogy egészségesnek szeretett volna látni. Az első héten a 15 km után még infúzióra akartak kötni, ma már 20 kg-val kisebb súllyal napi 70 km-eket tekerek. A sikeremnek fő szurkolóm,  a 2 éves Sunny fiunk tapsolt a legjobban. 

A rajtot Vozár Attila ötletgazda, főszervező lőtte el Sopronban Fotó: Varga Valentin

A rajtot Vozár Attila ötletgazda, főszervező lőtte el Sopronban Fotó: Varga Valentin

 

Minden biciklista réma a defekt és minden ami vele jár Fotó: Varga Valentin

Minden biciklista rémalma a defekt és minden ami vele jár Fotó: Varga Valentin

 

Szélárnyékban megbújva a felvezető kocsi mögött Fotó: Varga Valentin

Szélárnyékban megbújva a felvezető kocsi mögött Fotó: Varga Valentin

Messziről is mutatósak az osztrák hegyek Fotó: Varga Valentin

Messziről is mutatósak az osztrák hegyek Fotó: Varga Valentin

 

Puchberg am Schneeberg az első napi cél több mint 71 km-rel távolabb Soprontól Fotó: Varga Valentin

Puchberg am Schneeberg az első napi cél több mint 71 km-rel távolabb Soprontól Fotó: Varga Valentin

A verseny résztvevői

A verseny résztvevői Fotó: Varga Valentin

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük