Bombariadó Bécsben: gyanús csomag miatt lezárták a belváros egy részét

A beszámolók szerint a 71-es villamos megállójában hagyott, körülbelül 30 centiméteres csomag miatt a rendőrség lezárta a bécsi belváros egy részét, mivel azt gyanítják bomba, vagy robbanóanyag lehet a pakettben. A heute.at úgy tudja, a küldeményen hamis cím szerepel. Tûzszerészek és keresőkutyák érkeztek a helyszínre, jelenleg is vizsgálják az elhagyott csomagot.  A heute.at feltöltött fotó szerint egy robotot is bevetettek a hatóságok.

A Die Presse úgy értesült, hogy környékbeli lakókat hangosbeszélőkön arra kérik, hogy maradjak távol az ablakoktól. A téren van az orosz Gazprom ausztriai központja, de itt található a Gutmann Bank is illetve követségi épületek vannak a környékén, így a hatóságok provokációtól vagy támadástól tartottak.

Update 13:20: Nem volt bomba a csomagban

A tûzszerészek bevetették a távirányítású robotot is – amely Maxl névre hallgat – ezzel vizsgálták meg a csomagot, amelyen egy küldőcég szerepelt feladóként, azonban címzettet nem tüntettek fel rajta. A küldeményt röntgennel átvilágították, majd miután kiderült, nincsen benne robbanóanyag, egy védőruhás tûzszerész felnyitotta. A rendőrségi szóvivő egyelőre nem árulta el, hogy mi volt a csomag tartalma, mindenesetre az akció véget ért.

 A Die Presse képgalériája a helyszínről.

A Schwarzenbergplatz a lezárás után fotó: Twitter

A Schwarzenbergplatz a lezárás után fotó: Twitter

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük