Borzalmas baleset Alsó-Ausztriában: öten haltak meg a vonat elé hajtó autóban

A motorvonat 90 méter hosszan tolta maga előtt a sínekre hajtó autót Fotó: ORF

 

A portálok beszámolója szerint péntek este hét órakor a 26 éves férfi sofőr minden valószínûség szerint nem állt meg az Andráskereszttel és stoptáblával jelzett vasút átjáróban, hanem a  sínekre hajott. Az érkező motorvonat oldalról kapta el jármûvet, majd 90 méteren keresztül tolta maga előtt. A sofőr, 32 éves élettársa, két fiú (7 illetve 8 évesek), valamint egy 11 éves lány a helyszínen elhunyt. Három gyermeket (4,5 éves lány és12 éves fiú) súlyos sérülésekkel szállítottak a linzi illetve a St.Pölten-i kórházba – szombati információk alapján közülük a lányok stabil, míg a harmadik sérült kritkus állapotban van az orvosok szerint.

A kurier.at  beszámolója szerint a mentésben résztvevőket borzasztóan megviselte a baleset, amely ráadásul az elhunytak lakóhelye közelében történt, így további szívtépő jelentek játszódtak le, amikor a hozzátartozók is megjelentek a helyszínen – utóbbiaknak, illetve a rendőröknek, tûzoltóknak szakértők segítettek a tragédia feldolgozásában.

A baleset okait vizsgálat deríti ki majd, azonban elsődleges adatok szerint a kocsit sofőr nem állt meg a szakadó esőben az átjáró előtt. A kurier.at közlése szerint a szárnyvonalon ez volt a harmadik halálos tragédia az idén, Scheibbsnél márciusban két nő (60 és 84 évesek), áprilisban egy 21 éves lány veszítette az életét, miután sorompóval nem védett vasúti kereszteződésben hajtottak a sínekre Scheibbs környékén.

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük