Burgenland: tacskóra támadó golden retrievert lőtt le egy rendőr

A golden retrievert barátságos fajtának számít, családi kutyaként tartják

A golden retrievert barátságos fajtának számít, családi kutyaként tartják

 

Az  eset még február 15-én, szombaton délelőtt történt.  Egy 56 éves nő pórázon vitte sétálni kutyáját, egy 3 éves golden retrievert és egy 16 éves juhászkutya-keveréket.  A fiatalabb eb elszabadult és rátámadt egy szálkás szőrû tacskóra, amelyet egy  58 éves hölgy és annak rendőrként dolgozó fia sétáltatta.

A Krone Zeitung és a hétfőn kiadott hivatalos közlemény szerint a férfi megpróbálta szétválasztani a verekedő állatokat, ám nem járt sikerrel. A rendőr ezután engedéllyel tartott magánfegyverével négy lövést adott le a golden retrieverre,  a kutya a helyszínen elpusztult – a maga ellen vizsgálatot kérő rendőrtisztviselő úgy nyilatkozott,  fennállt annak a veszélye, hogy az eb megöli a tacskót, majd emberre is támad.

A történetnek ezen részét támadták leginkább, a krone.at portálon csaknem 100 ezren kattintottak a beszámolóra, sokan mondtak a véleményt,  többen kétségüknek adtak hangot, mivel a golden retriever jóindulatú, barátságos fajta, családi kutyaként tartják.

A hivatalos közlemény szerint a vizsgálat eddigi adatai alapján a fegyverhasználat jogos, a további eljárást – mivel rendőrről van szó – az ügyészség folytatja le.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük