Burgenlandban 32 000 diák tér vissza az iskolába

Hétfőn kezdődik a karácsonyi szünet utáni iskolai tanítás Ausztriában. A mindennapokban ez azt jelenti: számos intézkedéssel megakadályozni a koronavírus terjedését az iskolákban. A hangsúly továbbra is a tesztelésen van, olvasható az orf.at-n.

A koronavírus omikron változata ellenére hétfőn a szokásos rendben kezdődik meg az oktatás. Burgenlandban 32 000 diák megy vissza az iskolába, és már most negatív tesztekkel kell érkezniük. „Nagyon fontos, hogy a szülők felelősséget vállaljanak, és gyermekeiket egészségesen küldjék iskolába. Ezért arra kérjük a szülőket, hogy végeztessenek PCR-tesztet a gyerekekkel, hogy biztosítsuk a biztonságos iskolakezdést“ – mondta Daniela Winkler oktatási tartományi tanácsos az ORF kérdésére.

A több teszt nagyobb biztonságot jelent, ezért Burgenland tartomány is fokozza a tesztelést az iskolákban. Január 17-ig hetente egyszer PCR-tesztet végeznek, a többi antigénvizsgálat lesz, mondta Winkler. Burgenlandban az Oktatási Minisztériummal megbeszélték, hogy a gyermekek antigénvizsgálata hetente kétszer kötelező.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük