Burgenlandi adás: magyar nyelvet bemutató mûsort indít az ORF

A mûsort hétfőnkként sugározzák Fotó. ORF

 

Felsőőrön (Oberwart), Alsóőrön (Unterwart), őriszigeten (Siget) és természetesen Felsőpulyán (Oberpullendorf) forgatunk, hiszen ott él a legtöbb burgenlandi magyar – mondta Dorottya Kelemen, a produkció egyik szerkesztője, és hozzátette: az adással közelebb akarják hozni a burgenlandiakhoz az itt élő magyarok mindennapjait. 

Az adásban gyerekeknek szóló nyelvtanításról lesz szó, magyar nyelvet oktató gyerekkönyveket ismertetnek, és a témát óvodai pedagógussal járják körül. A nézőknek a legfontosabb és legjellemzőbb magyar szavakat szeretnénk megtanítani, jó lenne ha néhány komplett mondatot is elsajátítanának – mondta Elizabeth Hausmann-Farkas, a mûsor másik szerkesztője. 

Nyelvtanításon túl megmutatják azt is, hogy élnek a burgenlandi magyarok. Az első néhány rész a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület munkájáról szól, Zsótér Írisz az egyesület elnökének kalauzolásával. 

A mûsort, amelyet minden hétfőn a Burgenland Heute címû magazin előtt sugározzák, meghallgatható lesz a burgenlandi rádión és megtekintető a burgenland.ORF.at oldalon online is. (MTI)

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük