Buszsofőrre támadtak holland nyaralók Ischglben

Péntek este Ischglben egy buszsofőrt és egy segítsére siető férfit két holland turista megsebesített a buszon. A sofőrnek előzőleg hirtelen bele kellett taposnia a fékbe, ez valószínűleg feldühítette a turistákat.

A busz este fél nyolc körül a Silvrettastrassén közlekedett. A zsúfolt buszon egy holland csoport is utazott, melynek tagjai állítólag „hangosan énekeltek” az út során, olvasható az ORF Tirol cikkében.

Több utas elesett

Amikor a 61 éves buszvezető egyelőre ismeretlen okból hirtelen, erősen fékezett, a folyosón álló utasok közül többen elestek. Egyelőre nem tudni, milyen súlyosan a sérüléseik. A holland csoportból két férfi ekkor rátámadt a buszsofőrre és egy 43 éves németre is, aki a sofőr segítségére sietett.

A buszsofőr és a német férfi egyelőre nem tudni, milyen sérüléseket szenvedett. A verekedés során az utastér korlátja is megrongálódott. A 22 és az 51 éves holland férfi ezután elmenekült a helyszínről. A rendőrség azonban megtalálta őket, a feljelentés már megtörtént.

A vendégmunkássofőrök csak a busz tartozékai

Az Index nemrég írt egy Tirolban dolgozó magyar buszsofőrről, a munka- és életkörülményekről. A lapnak nyilatkozó sofőr elmondta, hogy a fizetés nem rossz, a költségek levonása után megmarad 2300-2500 euró. Sokat jelent, hogy míg otthon a hónap végére elköltötte a fizetése 80 százalékát, Tirolban fordított az arány: a bére 80 százaléka megmarad. Ám kint bármennyire is szeretne, lehetetlen meghitt, baráti viszonyt kialakítani az utasokkal. Őket, a 90 százalékban vendégmunkássofőröket csak a busz tartozékának tekintik. Itt ők csak papíron egyenrangú állampolgárok, a helyiek, ha nem is lenézik őket, de nem nagyon keverednek velük.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük