Christophorus 18: kezdetben Bécsújhelyről száll fel a mentőhelikopter

A Christophorus 18 mentőhelikopter, amely a jövőben Észak- és Közép-Burgenlandért lesz felelős, eleinte Wiener Neustadtból/Bécsújhelyről indul majd. A személyzet már készen áll, az új mentőhelikopter 2024. április elején lesz felszállásra kész.

Még keresik a megfelelő helyszínt a burgenlandi Christophorus 18 mentőhelikopter számára. Az eredetileg tervezett nezsideri járási Zurndorf/zurányi helyszínt ugyanis a természetvédelmi hatástanulmányt követően kizárták.

Most az alternatív helyszínek vizsgálata folyik – magyarázta Hans Peter Doskozil tartományfőnök szerdán sajtóközleményben: „Legfőbb prioritásunk, hogy a burgenlandiak számára legyen egy második sürgősségi helikopter-helyszín a Neusiedl járásban. A lehető leggyorsabban biztosítsuk a teljes körű sürgősségi orvosi ellátást”.

A bécsújhelyi telephely „ideális átmeneti megoldás“, hogy a burgenlandi tartomány által finanszírozott és Észak-Burgenlandra tervezett Christophorus 18 a lehető leggyorsabban megkezdhesse működését. Az ÖAMTC-vel közösen Zurndorf alternatív helyszíneit már megfontolták és most vizsgálják, hogy az új észak-burgenlandi mentőhelikopter-bázis a lehető leggyorsabban létrejöhessen – olvasható a sajtóközleményben.

Az új Christophorus 18 személyzete már sikeresen elvégezte a légi mentőszolgálat képzését, és készen áll a szolgálat megkezdésére. Az új mentőhelikopter 2024. április elején lesz felszállásra kész.

Forrás: burgenland.ORF.at cikk

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük