Ciki: a külföldi munkavállalók ellen kampányoló FPÖ választási plakátját magyar dolgozó rakta ki Burgenlandban

Fúj külföldiek: az osztrák munkaerőpiacot védő jobboldali FPÖ plakátját magyar munkavállaló ragasztja ki Burgenlandban Fotó: Krone Zeitung

 

A jobboldali politikai szervezet erősen védené az osztrák munkaerőpiacot, amelyet lezárna a külföldi munkavállalók előtt. Burgenlandi vezetőjük, Johann Tschürtz nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Halbturnnál lezárta a határt. Akkor hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést. 

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be. 

Ehhez képest a Krone Zeitung arról számolt be, hogy a Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak illetve a Munkát a mi embereinknek szlogenekkel kampányoló párt választási plakátját Neusiedl am See-ben egy magyar rendszámú furgonnal közlekedő férfi ragasztotta fel. Az esetet megörökítő fotóval szembesítették Tschürtzöt, aki azt mondta, osztrák céget bíztak meg a plakátolással, amely aztán minden valószínûség szerint továbbadta a munkát egy magyar vállalkozónak – a szokásos gyakorlat szerint.

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük