Csokigyári átverés: csak a költségek voltak valósak, az ajánlat nem

Több százezer forintot zsebelt be jóhiszemû áldozataitól az a 27 éves albertirsai nő, aki különböző internetes oldalakon kedvező külföldi álláslehetőséget hirdetett meg még 2012 novemberében, írja a police.hu.

A gyanúsított összesen 6 személytől csalt ki pénzt, akik a megadott bankszámlaszámra el is utalták a kért összegeket. Az egyik sértett elmondása szerint az internetet böngészve bukkant rá a kedvező feltételeket ígérő munkalehetőségre, mely szerint egy osztrák csokoládégyár keres munkatársakat, s egy bizonyos összeg befizetésével meg is szervezik az utazást és biztosítják a szállást. Rögtön fel is vette a hirdetővel a kapcsolatot, majd közel 100.000 Ft-ot átutalt a megadott bankszámlaszámra. Ezt követően azonban a csalót már nem sikerült elérnie telefonon.

A többi sértett is átutalta az összegeket  szintén szállásfoglalás, illetve egyéb regisztrációk címén, ám a csalóval ők sem tudták utána felvenni a kapcsolatot.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 27 éves albertirsai S. Klaudia gyanúsítható a bûncselekmény elkövetésével, ellene üzletszerûen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Tapolcai Rendőrkapitányság Bûnügyi Osztálya az ügyet a napokban vádemelési javaslattal befejezte és a keletkezett iratokat a Tapolcai Járási Ügyészségnek adta át.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük