A tiroli síterepen lezuhant a sífelvonó gondolája

Drámai baleset Tirolban: lezuhant a sífelvonó kabinja, négy súlyos sérült

Súlyos baleset történt a tiroli Hochoetz síterepen kedden délelőtt: lezuhant a sífelvonó egyik gondolája, a benne tartózkodó négy utas súlyosan megsérült. A mentést nehezítette, hogy a kabin rosszul megközelíthető helyen csapódott a földnek.

A Krone Zeitungnak nyilatkozó rendőrség szerint a balesetet nem technikai hiba miatt történt, hanem az okozta, hogy egy fa dőlt a sífelvonó drótkötél-pályára. A hatóságok szerint a négy utas súlyosan megsérült, nehezen megközelíthető, erdős területről kellett őket kimenteni. Az ORF információi szerint egy személy kritikus állapotban van. A sérültekről egyelőre kevés információt adtak a hatóságok, később azt közölték egy dán család négy tagjáról van szó – két felnőttről és két tizenéves fiatalról.

A krone.at képei a mentésről itt érhetőek el.

Fa dőlhetett a kabinra

A kabin 7 méteres magasságból zuhanhatott le. A mentés után másik három személy is jelentkezett a mentőknél, hogy megsérültek miután a függesztő kábel a többi gondolával együtt kilengett – az ő sérüléseik fokáról nincsen információ. A felvonót működtető társaság képviselője, Michaela Burger drámai balesetről beszélt, amelynek során több fa is a drótkötélpályára dőlt. alapvetően kicsi a valószínűsége, hogy egy gondola lezuhanjon. A szakértőknek tisztázniuk kell, hogyan történhetett ez meg egyáltalán, mondta Burger, hozzátéve, hogy nem volt szeles az időjárás a baleset idején. A krone.at helyben szerzett információ alapján úgy tudja, egy kidőlő fa gyakorlatilag leemelte a kötélpályáról a gondolát.

Borítókép: a sífelvonó a helyi webkamera felvételén

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük