Drámai jelenetek: lakóparkban keletkezett tűz az egyik ház pincéjében

Szombat hajnalban egy bécs-simmeringi magas lakóházhoz riasztották a tűzoltókat egy pincében keletkezett tűz miatt. Több embert evakuálni kellett.

Rémült lakók hívták éjjel a tűzoltókat a lakópark egyik emeletes házából. Hajnali 1 óra körül a bécsi hivatásos tűzoltóság 17 járművel és 67 tűzoltóval vonult ki. Egy lakóépület alagsori ablakaiból sűrű füst gomolygott, mely a lépcsőházba való bejutást is lehetetlenné tette, sőt egyes lakásokba is behatolt. A lakók emellett égett szagot is éreztek.

A bécsi tűzoltóság légzőkészülékkel oltotta a tüzet az alagsorban, és átkutatta a lépcsőházat, a lakásokat a bent tartózkodó emberek után – közölte a bécsi tűzoltóság reggel. Több légzőkészülékes csapat számos lakót hozott ki légzőmaszkban a füsttel teli lépcsőházon keresztül, és átadták őket a mentőszolgálatnak. Az oltási munkálatok után a pincét hőkamerák segítségével átvizsgálták a parázsgócok után. Ezt követően a pincét és a lépcsőházat ventilátorok segítségével átszellőztették. A tűzoltók bevetése hajnali 4 óra körül ért véget, írja a wien.orf.at.

A helyszínen voltak a különleges munkacsoport tagjai, akik vigyáztak az emberekre. Senkit sem kellett kórházba vinni.

A tűz okát még vizsgálják

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A rendőrség szerint azonban a lakóparkban az elmúlt napokban több pincebetörés és azt követő tűzeset is történt. A tűzoltóknak azonban minden alkalommal sikerült eloltaniuk a tüzeket. A toronyházban szombat éjjel történt tűzeset után a rendőrség most azt vizsgálja, hogy ismeretlen tettesek esetleg ismét megpróbáltak-e pincéket feltörni, majd tüzet gyújtani.

Fotó: Stadt Wien/Feuerwehr

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük