Drámai mentőakció a Fertő-tavon: egy napja keresik a 15 éves fiút, akit egy hullám sodort el a felborult hajó mellől

Szerdán is folytatódott a kutatás a fiú után Fotó: Bezirksfeuerwehrkommando Neusiedl am See

Szerdán is folytatódott a kutatás a fiú után Fotó: Bezirksfeuerwehrkommando Neusiedl am See

 

A rendőrség szerdán hozta nyilvánosságra a baleset részleteit, írja az orf.at. Eszerint az apa és a 15 éves fiú Felső-Ausztriából érkezett a tóra egy katamarán vitorlással, ám a kedd délutáni viharban felborult a hajójuk. Mindketten vízbe estek, azonban vissza tudtak kapaszkodni a hajtörzsbe. A fiú azonban visszaugrott, hogy eloldjon egy kötelet, amivel be tudták volna vonni a vitorlát, és így vissza tudták volna állítani a hajót. A tinédzsert azonban egy hullám elsodorta, az apa azonnal a vízbe vetette magát és egy mentőmellényt és behajított a tóba, azonban a fiút nem látta már.

Azonnal vészjelzést adott le, a hajóra végül a Weiden am See-i tűzoltóság bukkant rá kedden három óra körül. Azonnal több egységet riasztottak, több hajó, 15 búvár és két helikopter is keresni kezdte a 15 éves fiút, éjszaka pedig hőkamerát is bevetettek, de nem akadtak a nyomára.

Szerdán napközben folytatódott a keresés, immár az Illmitz és Podersdorf közötti „Pokol” (Hölle) nevű területre koncentrálva, mondta a tartományi rendőrség szóvivője. A baleset helyszínén egyébként 1,5-2 méter mély a Fertő-tó. A tűzoltóság egyelőre úgy számol, a fiúnak sikerült partot érni, így ott is kutatnak utána.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük