Egy 19 éves fiú 120 km/h-val száguldott át Oberwarton, majd kiérve gyorsított még

A rendőrség szombat délutántól vasárnap reggelig mintegy 900 járművezetőt ellenőrzött egy országosan akció során. Közülük hatan alkohol, egy sofőr kábítószer hatása alatt állt. Egy próbajogsival rendelkező fiú pedig 120 km/h-val száguldott Oberwarton keresztül.

Az ellenőrzés során a rendőrség az ittas és kábítószeres vezetőkre, a gyorshajtókra, a kihangosító nélkül mobiltelefont használókra és minden más, balesetekért felelős szabálysértésre összpontosított. Összesen 802 alkalommal nézték az alkoholszintet. A legmagasabb mért alkoholszint 1,84 ezrelék volt egy 33 éves sofőrnél Eisenstadt körzetében, összegezte az akció részleteit a burgenland.orf.at.

A vezetői engedélyt a helyszínen elkobozták

A kampány során 138 egyéb feljelentést is tettek, 121 közigazgatási bírságot szabtak ki, 225 feljelentést tettek gyorshajtásért. Oberwartban egy 19 éves gyorshajtó vezetői engedélyét a helyszínen elkobozták. A próbaidős jogosítványtulajdonos 120 km/h-s sebességgel hajtott a településen, majd azon kívül 200 km/h-ra gyorsított, tehát a megengedettnél kétszer gyorsabban ment. A sofőr ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

70 helyett 135 km/h-val száguldott

Eisenstadt városrészben egy autós 135 km/órás sebességgel száguldott egy 70 km/órás sebességkorlátozású zónában. Oberpullendorfban egy sofőr a megengedett 50 helyett 94 km/h-val közlekedett. Mindkét járművezetőt feljelentették a rendőrségen, és kezdeményezték a vezetői engedély bevonását.

Egy 17 éves fiú tuningolt motorkerékpárral közlekedett

Eisenstadt városrészben egy 17 éves motorkerékpáros fiatalembert állítottak meg. Az ellenőrzés során kiderült, hogy járművét úgy tuningolta, hogy az 115 km/órás maximális sebességre volt képes. A rendszámtáblákat elvették, a sofőrt eltiltották az út folytatásától. A 17 éves fiatalember ellen feljelentetést tettek a rendőrségen.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük