Egy négyéves gyereket kellett újraéleszteni a frontális baleset után

Öt ember sérült meg kedden a B320-as (Ennstal) úton történt frontális ütközésben, köztük egy négyéves gyermek – akit a mentőszolgálatnak a baleset helyszínén újra kellett éleszteni.

Egy 45 éves bécsi nő kedden délután a B320-as autópályán Schladming felé tartott autójával; a bécsi nővel egy 48 éves férfi és négyéves fia is a járműben utazott. A 45 éves nő eddig tisztázatlan okokból áttért a szembejövő sávba a kettős záróvonalon, és frontálisan ütközött egy 66 éves alsó-ausztriai férfi vezette autóval, aki mellett 59 éves felesége ült, írja az ORF Steiermark.

Egy gyereket és az egyik utast helikopterrel szállították el

Az ütközésben a jármű valamennyi utasa megsérült. A négyéves gyermeket a mentőszolgálatnak a baleset helyszínén újra kellett élesztenie, majd mentőhelikopterrel a grazi kórházba szállították. A sofőr 59 éves alsó-ausztriai feleségét szintén helikopterrel szállították el a Schwarzach kórházba. A többi sérültet a schladmingi kórházba vitték.

Mindkét jármű totálkárosra tört. A sofőröknél elvégzett alkoholszondás vizsgálat negatív eredménnyel zárult. A B320-as utat körülbelül egy órára lezárták a forgalom elől. A tűzoltóság összesen 45 fővel vonult ki.

Fotó: BFV Liezen Facebook-oldala

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük