Elfajult drogbuli Grazban: megölte az őt fenyegető társát, Magyarországra vitte a holttestet

A kurier.at péntek esti beszámolói szerint a múlt hétvégén két 16 éves fiú és 14 éves lány drogpartit tartott egy grazi pincelakásban. A buli azonban elfajult, az egyik fiú gázpisztolyt szorított társa halántékához és arra kényszerítette, hogy erőszakolja meg a lányt. A tinédzser a megfélemlítés hatására engedelmeskedett, azonban a helyzettől annyira indulatos lett, hogy később egy kis kaliberû fegyverrel rálőtt az őt fenyegetőre és megölte. A rendőrség a szemle során két fegyvert és két gázpisztolyt is talált a helyszínen.

 

A NAGYAPA SEGÍTETT A HOLTTEST ELTÜNTETÉSÉBEN

A feltételezett elkövető ezután elvitte barátaihoz a lányt, és részletesen beszámolt arról, hogy mi történt és mit tett. Majd visszament a helyszínre, azonban felkereste a ház harmadik emeletén élő nagyapját és bevallott mindent. A férfi azonban nem a hatóságokat értesítette, hanem segített unokájának a holttest eltüntetésében.

A kurier.at úgy tudta, hogy az első vallomások szerint a megölt fiút szőnyegbe csavarták és Magyarországra szállították. A nagyapa a holttest elásásában is segített.

Hivatalosan sem a steiermarki rendőrség, sem pedig a  grazi ügyészség nem nyilatkozott a lapnak, egyedül egy érintett ügyvéd erősítette meg, hogy a történet a fentiek szerint esett meg.

A portál szerint pénteken este már a magyar rendőrök is keresték a holttestet. A fejleményekről beszámolunk.

 

RÁBAFÜZES MELLETT ÁSTÁK EL AZ ÁLDOZATOT

 

Frissítés szombat 10:40:  információink szerint vasi rendőrök is résztvesznek a holttest felkutatásra indított akcióban, azonban egyelőre nincs nyoma a megölt fiúnak. A kleinezeitung.at úgy tudja, hogy a grazi és a steiermarki tartományi rendőrség gyilkossági csoportja nyomoz az ügyben. A tett színhelyén vérnyomokat találtak, illetve előkerült egy ásó annak a kocsinak a csomagtartójából, amelyikkel a holttestet szállítottak. A lap egy másik, lehetésges verzióval is szolgált: eszerint a feltételezett tettes kezdett erőszakoskodni a lánnyal, akinek a későbbi áldozat próbált segíteni – hogy melyik verzió az igaz, azt a rendőrség próbálja kideríteni. A rendőrség a megerőszakolt és orvosi kezelésre jelentkező lány beszámolója alapján szerzett tudomást az esetről, a 16 éves fiú eddig annyit ismert el, rálőtt a barátjára. Az ügyben egyelőre teljes a hírzárlat, mivel a kihallgatások még zajlanak.

Frissítés szombat 11:15: Több osztrák portál is úgy tudja,  Rábafüzes közelében találták meg a holttestet,nem messze az egykori határátkelőtől, a rendőrök péntek este bukkantak a halott fiúra. A  vaol.hu hírportál egyik kommentelője szerint pénteken a 8-as főúton, Jakabháza térségében látott osztrák és magyar rendszámú rendőrautókat.

AZ ANYA AUTÓJÁVAL VITTÉK MAGYARORSZÁGRA A LELőTT FIÚT

 

Frissítés szombat 20:35

A kleinezeitung.at rendőrségi forrásokra hivatkozva újabb szálról számolt be. A gyanúsított édesanyja kezelésen Bad Vöslauban tartózkodik, a rendőrök a nő kocsiját átvizsgálva véres szemetes zsákokra, valamint a grazi lakásból származó, szintén vérrel szennyezett szőnyegdarabra bukkantak. A rendőrök azt gyanítják, a fiú és a nagyapa az anya autójában szálíltották a holttestet Rábafüzes mellé. Egy telepakolt csomag is volt a jármûben, számolt be a portál a rendőrök közlése alapján, ez arra utal, hogy a gyanúsított menekülését készítették elő. Az ügyészség hétfőre ígért hivatalos tájékoztatás az ügyben.

Frissítés vasárnap 12:00:

Még mindig csak lassan jönnek az új információk az esetről, az ügyészség tartja magát a nyilatkozatstophoz és a hétfői időponthoz. A kleinezeitung.at annyit tudott kideríteni, hogy feltételezett elkövető és 86 éves nagyapja a grazi ház 3. emeltén laktak, két, egymás mellett lévő lakásban. A végzetes bulit a pincében tartották a fiatalok, egyelőre – ahogy fentebb olvasható – tisztázatlan körülmények között dördült el a halálos lövés. A nagyapa azonnal segített a neki mindent bevalló unokájának, feltakarították a helyszínt, a szőnyegbe csavart holttestet az fiú édesnayjának autójával szállították Magyarországra, Rábafüzes mellé. Pénteken ott találta meg a magyar rendőrség, szombaton még tartott a helyszínelés és nyombiztosítás. Az autót Alsó-Ausztriában tallták meg a rendőrök, az anya szerepe még tisztázatlan az ügyben, a portál úgy tudja, a nő kezelésen volt az egyik alsó-ausztriai üdülőhelyen.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük