Elõadások a nappaliban: sikeres a bécsi Operaház online élő közvetítése

Adrian Eröd (Eisenstein), Peter Jelosits (Dr. Blind) a Denevér előadásán Fotó: Wiener Staatsoper / Michael Pöhn

Adrian Eröd (Eisenstein), Peter Jelosits (Dr. Blind) a Denevér előadásán Fotó: Wiener Staatsoper / Michael Pöhn

 

Az eddigi nézőrekordot Johann Strauss A denevér címû operettje érte el: a szilveszteri előadást 1163-an tekintették meg online. Kiemelkedően sikeres volt az internetes közönség körében a Varázsfuvola és a Diótörő is.

Az online élő közvetítésért 14 eurót (csaknem 4500 forintot) kell fizetni, az archivált előadásokat öt euróért (mintegy 1600 forintért) lehet megnézni. A netes közvetítés harminc perccel az előadás előtt a darab tartalmi ismertetésével és hangulatképeivel kezdődik, a mûvet aztán teljes színpadi képpel vagy “élővágásos” moziként lehet megtekinteni. Az operaházban tévéstúdiót is berendeztek, a felvételek átdolgozásához nyolc kamera és a vágást végző csapat is rendelkezésre áll. A technikai feltételek kialakításának költségeit teljes egészében támogatók állták. A közvetítés többek között angol és német nyelvû felirattal is elérhető. 

Legközelebb január 23-án, pénteken Richard Wagner Salome címû operáját követhetik online a nézők.

Az iskolák részére a bécsi Operaház a Live at School programot kínálja, amellyel a próbákat és az operaelőadásokat ingyenesen tekinthetik meg a diákok. Eddig kétezren használták már az alkalmazást. Legközelebb Richard Strauss Verklungene feste (Tovacsendült ünnepek) és József-legenda címû balettjét nézhetik meg január 29-én élőben és január 30-án, február 2-án, illetve 3-án felvételről. (MTI)

Az élő előadások oldala itt érhető el.

Az élő közvetítés promóciós videója:

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük