Eltemette a lavina: egy német síelő meghalt Ausztriában

Szombaton több lavina is lezúdult Tirolban, egy halálos áldozat is szedett. Az első lavina a Kaisersben kisebb balesettel végződött, majd a Pitztal-gleccser nyílt síterepéről érkezett riasztás. Sellrainban (Innsbruck-Land körzet) is keresőcsapat indult útnak. Itt egy síelő nőt ástak ki a hóból. Sajnos túl későn érkezett hozzá a segítség. Három embert temetett maga alá a hó a Kraspespitze (Stubai-Alpok) síterepén is, olvasható a Krone összeállításában.

Szombat reggel több lavinariasztás is volt Tirolban. A Lechtali-Alpokban az Alples-Pleis-Spitze (2648 méter) területén egy síelő szenvedett balesetet, a mentőcsapat szerencsére időben kiásta. Állapota egyelőre nem ismert.

Lavina a Pitztal-gleccseren

A Pitztal-gleccser nyílt terepén is mentőakciót indítottak, mivel két embert elsodort egy lavina. A pályamentő csapat gyorsan kimentette őket. Állapotukról egyelőre semmit sem tudni.

Mentés a Gaiskogel-hegységben

Röviddel később St. Sigmund im Sellrainból érkezett riasztás. Az első jelentések szerint egy síelőt temetett el a lavina a Gaiskogel-hegységben (2820 méter), Haggen közelében. A baleset egy nagyon meredek terepen történt. Keresőakciót indítottak egy helikopter és a hegyimentők bevonásával, keresőkutyákat is bevetetettek a területen. A mentés azonban nehéznek bizonyult a köd és a bizonytalan lavinaveszély miatt. A német nőt mostanra megtalálták, azonban nem tudtak már segíteni rajta.

Három lavinahalál ezen a télen

Ő a harmadik halálos áldozata a lavinának ezen a télen. November végén egy lengyel halt meg a Glockturm lavinájában. A férfit, akit nem sokkal karácsony előtt temetett maga alá a lavina a Pitztal-völgyben, még mindig nem találták meg.

Művelet a Kraspesspitze-hegyen

A Gaiskogeltől nem messze, a Kraspesspitze területén is riadó volt: három ember a hó alá szorult – őket azóta már kimentették. Az állapotukról egyelőre nem tudni semmit.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük