European Forest City kitüntetés Bécsnek: az osztrák főváros területének ötödét borítja erdő

A Norbert-Scheed-Wald telepítésében gyerekek is részt vettek Fotó: Kromus / PID

A Norbert-Scheed-Wald telepítésében gyerekek is részt vettek Fotó: Kromus / PID

 

Marc Palahi, a European Forest Institute igazgatója a múlt héten adta át  Bécs képviselőinek a European Forest City 2016 címet, amelyet minden évben más európai város kap meg. Célja, hogy ezzel is felhívják a lakosság és a döntéshozók figyelmét az erdők jelentőségére.

 

A European Forest City címet az osztrák főváros- a zöldterületek magas aránya mellett – a bécsi ivóvízbázis védelméért vehette át, ésegy éven keresztül viselheti.Bécs egyike Európa legzöldebb városainak, területének 20 százalékát borítják erdők, emellett pedig immár 150 éve látja el lakóit kiváló minőségû, a környező hegyekben eredő forrásvízzel. A cím adományozásakor szintén az osztrák főváros mellett szólt, hogy az új városrészében, Seestadt Aspernben épül a világ legmagasabb, 24 emeletes fa toronyháza. 

A European Forest City 2016 cím átvételekor Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok a Bécsi Erdészeti Hivatalnak (MA 49) is köszönetet mondott, amely új erdőtelepítési projektjeivel – mint például a Donaustadtban a Norbert-Scheed Erdő – nemcsak a fás területek arányát növeli az osztrák fővárosban, de a városlakókhoz is közelebb hozza a természetet új kiránduló- és pihenőhelyekkialakításával. (Eurocomm-PR)

A Norbert-Scheed-Wald telepítésében gyerekek is részt vettek Fotó: Kromus / PID

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük