Fekete hétvége az osztrák utakon: tizennégyen haltak meg balesetben

Hivatalosan tíz halálos áldozattal jártak a különböző karambolok, derül ki a keddi lapok összesítéséből – az egyik tragédiát hegyi balesetnek könyvelték el. Négyen Steiermark veszítették életüket, 3-3 ember Alsó- illetve Felső-Ausztria útjain hunytak, hat motoros volt az áldozatok között.

Négyen Ybbsitz környékén, a 1123 méter magas Prochberg egyik erdei útján szenvedtek balesetet – mivel a szerencsétlenség nem közúton történt, ezért regisztrálták az esetet más kategóriába. A tragédia még szombat délután történt, két nyugdíjas pár ült abban a kocsiban, amely a hegyről lefele tartva egyelőre ismeretlen okok miatt letért az útról, majd többször átfordulva leszaladt a meredek hegyoldalon és mintegy 150 méter után állt meg. Az autót, benne az áldozatokkal csak vasárnap délben találta meg egy kiránduló, ő értesítette a hatóságokat. 

A szakminiszter a balesetejk nyomán vizsgálatot rendelt az okok felderítésére, 2007 óta nem veszítették ennyien az életüket a pünkösdi forgalomban Ausztriában, akkor 21 ember halt meg az osztrák utakon.  

 

 

Az Ybbsitz környéki baleset: a meredek hegyoldalon zuhant le az autó

 

Az Ybbsitz környéki baleset a mentők nehezen tudták felhúzni a mélységből szerencsétlenül járt autót

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük