Félmillió turista: már nemcsak síelni mennek a magyarok Ausztriába

Magyarország továbbra is stabilan tartja a 10. helyet a nemzetközi küldő országok rangsorában, újabb bővüléssel, hiszen a 2012-es évhez képest 1,4 százalékkal több vendég kereste fel Ausztriát – idézi a közlemény Emanuel Lehner-Telicet, az Österreich Werbung Közép-Európai Regionális Igazgatóját. A legtöbb magyar vendég Stájerországot, Salzburg tartományt, Karintiát és Bécset kereste fel – tette hozzá.

A szezonális eloszlás szerint a téli időszak még mindig népszerûbb, hiszen a legtöbb magyar síelni érkezik Ausztriába, de nyáron és ősszel is egyre többen választják a szomszédos ország tartományait.

   

Nyáron 623 047, télen pedig 990 790 magyar vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában, ami a 2010-es adatokhoz képest 30,6 százalékkal emelkedett.

   

A közlemény szerint a tartományok között Burgenland is egyre népszerûbb célpontja az utazóknak: 2013-ban közel 27 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ennek csaknem felét, 13 300-at a Fertő tónál. A magyar utazók körében a második legkedveltebb régiónak Közép-Burgenland számít, ahova főleg nyáron érkeznek.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük